━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Japan Prepares to Send 'Sushi Police' on Worldwide Crusade to Improve Japanese Cuisine ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ Although isolated for many centuries, this island nation has been a gastronomic crossroads for decades. Some of the Italian and French restaurants located here are rated nearly as highly as any found in Europe. But the Japanese also relish pizzas topped with corn or squid, hamburgers smothered in mayonnaise and wasabi, or chowder brimming with tofu - that is to say, fermented soybean curd. Visitors from Rome or Boston may be appalled at such culinary interpretations. But the Japanese are obviously open minded in modifying the cuisine of other nations, just as they successfully did with automotive technology and consumer electronics. However, Foreign Ministry spokesman, Tomohiko Taniguchi, phrasing things most diplomatically, explains that the Japanese have less tolerance for what, of late, is passing for their native cuisine overseas. "In some countries, simply displaying what's called 'Japanese food' while maintaining something dramatically different from what you can see as Japanese food can be observed as an increasing phenomenon." This is prompting Japan's Agriculture Ministry to convene a panel of food experts. They will establish certification standards for Japanese restaurants outside the country. Just what the certification standards will be, or who the conclusions will be aimed at, has not yet been determined. A reporter calling the ministry for more information was told, politely, to call back next March. Whatever the criteria, however, the Japanese regard preparation of their cuisine - which, for the uninitiated, includes far more than sushi - very seriously. The notion of Japanese inspectors setting cooking standards for soba in Sao Paolo, or teriyaki in Tehran ? or sushi rolls in New York ? has met with a certain amount of skepticism among international journalists here who were told of the plan. So much so that Taniguchi, the Foreign Ministry's usually unflappable spokesman, finally abandoned all pretense of support for the idea. "What's called 'sushi police' is not going to do good for the better image of Japanese food, I believe." The food bureaucrats across the street at the Agriculture Ministry, however, are undaunted by such criticism. They are forging ahead with their plan to police the world's sushi platters. The ministry says its blue ribbon panel will unveil certification standards by the end of February. And, starting next April, their inspectors will spread out around the world, to begin what may turn out to be a most unappetizing assignment. Steve Herman, VOA News, Tokyo. (Material is provided courtesy of voanews.com.)
by danueno
| 2006-11-29 15:43
| SIM音読用英文
|
カテゴリ
以前の記事
2013年 10月 2012年 03月 2011年 12月 2011年 11月 2011年 10月 2011年 09月 2011年 08月 2011年 07月 2011年 06月 2011年 05月 2011年 04月 2011年 03月 2011年 02月 2011年 01月 2010年 12月 2010年 11月 2010年 10月 2010年 09月 2010年 08月 2010年 07月 2010年 06月 2010年 05月 2010年 04月 2010年 03月 2010年 02月 2010年 01月 2009年 12月 2009年 11月 2009年 10月 2009年 09月 2009年 08月 2009年 07月 2009年 06月 2009年 05月 2009年 04月 2009年 03月 2009年 02月 2009年 01月 2008年 12月 2008年 11月 2008年 10月 2008年 09月 2008年 08月 2008年 07月 2008年 06月 2008年 05月 2008年 04月 2008年 03月 2008年 02月 2008年 01月 2007年 12月 2007年 11月 2007年 10月 2007年 09月 2007年 08月 2007年 07月 2007年 06月 2007年 05月 2007年 04月 2007年 03月 2007年 02月 2007年 01月 2006年 12月 2006年 11月 2006年 10月 2006年 09月 2006年 08月 2006年 07月 2006年 06月 2006年 05月 2006年 04月 2006年 03月 2006年 02月 2005年 12月 2005年 11月 2005年 10月 2005年 09月 その他のジャンル
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧
|
ファン申請 |
||